s

RTPK Luleå jullunchade
i Martin Ljungs kvarter!


Exakt två veckor före julafton, torsdagen den 10 december, samlades RTPK Luleå till den traditionella jullunchen. Den här gången hade dock tomtemor, den mångåriga kassören Eivor Öhman, fått ledigt. I stället hade en manskvartett under ledning av tomtefar Torsten Åhlander ordnat  det hela. Vid ankomsten bjöds på glögg av varierande styrka samt  naturligtvis pepparkakor innan man övergick till godsakerna på matbordet. Här fanns allt som hör till, bland annat sill, revbensspjäll, prinskorv, potatis i olika former och framförallt köttbullar som enligt uppgift tillagats av tomtefar själv. Hur som helst så var de  supergoda!

Ett par julvisor sjöngs också vid sittande bord och enligt den rutinerade tomtefar var sånginsatsen i vart fall klart bättre än tidigare år!

Omkring 25 medlemmar hade kommit till den trivsamma Notviksgården, inte långt ifrån den järnvägsverkstad där den legendariske komikern Martin Ljung en gång arbetade. De flesta var naturligtvis från Luleå men det fanns också långväga gäster som t ex fotografen Stefan Holm som numera bor i Arjeplog och hade 24 mil  enkel väg att åka för att ta sig till träffen.

De senaste jubilarerna hyllades i vanlig ordning innan vi efter några timmars trevlig samvaro önskade varandra God Jul och Ett Gott Nytt År.

Torbjörn Hüber skrev och Stig Holmfrid fotade.

1

Tillfredsställande varudeklaration!

2
Tomtenissarna Urban Zolland och Christer Holmqvist såg till att allt fungerade.

3
Annalena  Hedman  och Göran Emerius

4
Fr v Stefan Holm, Per Lustig, Brittl- Louise Nybom, Göran Stenlund och oldmaster George Holmberg, 94.

5
Kina Lindmark, Anita Lindström, Eivor Öhman, Kyllikki Kenttä och
Karina Hedman