a

"Ut i det blå" traditionellt möte med RTPK-Malmö och Danmarks Radios pensionärsklubb.


Danskt-svenskt möte i regnet

Första torsdagen i augusti varje år sammanstrålar traditionsenligt RTPK-Malmös medlemmar med pensionerade radio- och TV-kollegor från vår danska broder- och systerförening. Vartannat år möts vi i Danmark, vartannat i Sverige. I år var det vår tur att stå för arrangemanget och danskarnas tur att åka över Öresundsbron.
Dagen inleddes vid utsiktsplatsen Luftkastellet nära Öresundsbron. Här är det en strålande utsikt över bron och ända till Köpenhamn. D v s när det inte regnar, vilket det gjorde den här gången. Den sedvanliga croissanten, kaffet och den lille gammeldansken avnjöts ändå med gott humör av totalt 80 deltagare.
Sen fortsatte vi till Dalby Heligkorskyrka, Nordens äldsta stenkyrka, grundad år 1060 på den danska tiden i Skåne och fick oss en guidad tur.
Lunchen avåts på Dalby gästgivaregård och följdes av äppelmustprovsmakning på Sövde musteri, innan vi avslutade med kaffe och kanelbulle på Vismarlöv Café och Bagarstuga.
Och nästa år är det vi som är välkomna till Danmark med en förhoppning om att det danska vädret blir bättre än det svenska.

Text och bild: Ingvar Ernblad

a

Enligt traditionen samlades vi i svensk-dansk salig blandning till ett avslutande gruppfoto med Visamarlöv Café och Bagarstuga som bakgrund.