a

Innan ridån går upp


Efter hundratals möten med blivande och nuvarande stora stjärnor på all världens scener fick Kerstin Berggren äntligen komma och hälsa på RTPK Umeå.

Och som hon berättade om scenens människor innan ridån gått upp...! Detaljer som inte alltid lämpat sig för allmän publicering, och annat som gav anledning till många skratt för de 17 RTPK:are som kommit till pubkvällen på Lottas i Umeå den 24 oktober 2016.

Kerstin Berggren började sin radiobana i Umeå som praktikant från dåvarande Journalistinstitutet i Stockhom 1971. Sen har hon jobbat sig igenom såväl Lokalradio som Riksradions barnradio, Sveriges Radios och Televisions sammanslagna bolag på 70-talet, det delade bolaget på 80-talet och det återihopfogade SR från 90-talet och framåt med kulturen som arbetsområde. Operastjärnan Peter Mattei var ett av henns pilotprojekt när han var riktigt ung och lovande. Liksom hon.

Även om Kerstin Berggren är formell senior pysslar hon vidare med sin Spotlightpod. Och hon har nästan utlovat att bli medlem i RTPK Malmö!

Text Tommy Engman

d

Kerstin Berggren, kulturreporter.


Foto Morgan Anderbom.