z

Skinkgala hos RTPK i Umeå


1
 Lennart Burman laddar tallriken

RTPK Umeå vill inte vara sämre, så vi hade galakväll med skinka (inga vegetariska alternativ) och tillbehör, med kaffe och med av Inger hembakad kaka måndag den 7 december 2015. Största succén, bara! 22 stycken deltagare, inklusive en sprillans ny medlem (men rutinerad pensionär).
2
Tommy Engman, Agneta Forsberg, Sonja Mannberg, Owe Wiklund, Katarina Lidström

Det var en man som heter Owe (Wiklund) som förgyllde kvällen med minnen och fotografier från när han och TV var unga exklusivt vid det bord där han satt med fyra kamrater. Kanske ett ämne för kommande RTPK-möten? Owe bidrar annars med svenskt inslag på spanska sydkusten en stor del av vinterhalvåret.

3
Lennart Burman, Henrik Burman, Venita Höglund, Kaarina Honkanen, Agneta Waktnäs, Inger Brånin, Berth Sandström

Kvällen hade ingen rubrik, men en tydlig avsikt: Julskinka på Pilgatan, en tradition sen förra året. Svårslagen kombo. Café Pilgatan är ett bokcafé som ger RTPK en ganska hög kulturell status genom den årliga skinkträffen som upphöjts till gala.

4 Arne Ericsson, Agneta Forsberg, Tommy Engman, Owe Wiklund, Lars-Gunnar Andersson Christer Clausen

Nu siktar vi framåt, för vi tror i motsats till skinkans upphov på ett liv efter jul: Cykelorientering, vinprovning, skottlandsrundtur, loppissafari, rymdresa, minigolfturnering, guidad stadsvandring - se där några av alla högtflygande tankar som kan landa både som pannkakor och som trivsamma möten mediaseniorer till glädje. Vi ses 2016!
5

Text: Tommy Engman
Foto: Morgan Anderbom